Propolis aloe vera i ehinacea vagitorije 10 x 3 g

Propolis aloe vera ehinacea vagitorije

Propolis aloe vera i ehinacea vagitorije koriste se za održavanje zdrave vaginalne sredine, kod pojave vaginitisa, cervikalne displazije i ranice na grliću materice.

Propolis vagitorije – sastav:

  • 150 mg ekstrakta propolisa (Propolis), 300 mg ceđenog soka Aloe vere (Aloe barbadensis Leaf Juice), 150 mg suvog ekstrakta ehinacea (Ehinacea purpurea herba), 130 mg suvog ekstrakta cveta nevena (Calendula Flower).
  • Pomoćni sastojci: Beli vosak (Cera Alba), propilenglikol (Propylene Glycol), tokoferol (Tocopherol), čvrsta mast (Witepsol H15).

Propolis aloe vera i ehinacea vagitorije: Aktivni sastojci i delovanje

Propolis vaginalete sadrže ekstrakt propolisa 5%, sa preko 180 identifikovanih sastojaka, od kojih su većina biološki aktivni.

Propolis kao prirodni antibiotik deluje aktivno protiv velikog broja bakterija (Clostridium spp., Escherichia coli, Staphylococcus spp., Streptococcus spp), gljivica i virusa, a posebno značajno je delovanje protiv virusa hepresa (Herpes Simplex).

Sastojci aloe antrakinoni pomažu ovo delovanje. Protivupalno delovanje preparata zasniva se na efikasnoj kombinaciji više aktivnih sastojaka, od kojih je posebno značajan fenetil estar kafeinske kiseline(CAPE) iz propolisa, koji takođe poseduje i antitumorsku aktivnost.

Protivupalno kao i antitumorsko delovanje sastojaka propolisa, pojačano je istim delovanjem sastojaka aloe, echinaceae i nevena. Ubrzana epitelizacija i zarastanje rana, kao i učestvovanje u procesu obnavljanja oštećenog tkiva, najvažniji su učinci delovanja ovog preparata.

Image by Canva
Kako deluju sastojci propolisa?

Pojedini sastojci propolisa imaju anestetički učinak, dok sastojci aloe i nevena deluju kao analgetici (smanjuju bolove), što može rezultirati smanjenjem osjećaja peckanja i boli u slučajevima cervicitisa (upale grlića materice), vaginoze, kao i drugih upalnih stanja praćenih pojačanim vaginalnim sekretom (leucorrhoea).

Propolis vaginalete sadrže više sastojaka koji deluju u smislu pojačanja lokalnog imuniteta, što se postiže aktiviranjem procesa fagocitoze. Ovaj izuzetno važan efekat, zajedno sa protuvirusnim, protivupalnim i antitumorskim delovanjem, kao i ubrzanjem procesa epitelizacije čini preparat posebno efikasnim u komplementarnom pristupu lečenju HPV-om (Human papilloma virus) izazvane cervikalne displazije.

Pomoć pri lečenju ranice na grliću materice vaginaletama

Ranica (ectopio) je uglavnom bezopasna promena sluzokože grlića materice. Tanki sloj ćelija koje oblažu cervikalni kanal počne da se pojavljuje na spoljnoj strani vrata materice (cerviksa). Ove ćelije su veoma osetljive i počinju da se pojavljuju odmah nakon prve menstruacije. Njihova pojava izvan cervikalnog kanala varira tokom godina u zavisnosti od seksualnih odnosa, kontraceptivnih pilula, hormonskih preparata, porođaja.

Sve do menopauze, sluzokoža se manje ili više pojavljuje na grliću materice i samo je potrebno pratiti te promene. Uglavnom izostaju simptomi, kada se radi o ranici na grliću metrice i ona se prati tokom rutinskog ginekološkog pregleda.

Ako nema problema, nema razloga da se ona uklanja. Najčešći problem koji se javlja kod pojave ranice je čest i uporan vaginalni sekret, kao i pojava blagog krvarenja tokom ili nakon seksualnog odnosa – postkoitalno krvarenje.

Lekari se uglavnom prvo odlučuju da za lečenje koriste propolis vaginalete, kako bi se izbegle agresivne intervencije. Obzirom da ranica ne napreduje brzo, imate vremena da isprobate lečenje pre uklanjanja. 

ehinacea
Photo by Stephan H. on Unsplash

Ehinacea u vaginaletama

U obliku vaginaleta primenjuje se kao deo herbalne terapije cervikalne displazije.

U slučaju cervikalne displazije koriste se vaginalete koje sadrže 15% ekstrakta sveže biljke.

Propolis aloe vera i ehinacea vaginalete: Indikacije za korišćenje

Kao čisti prirodni preparat, vaginalete propolisa predstavljaju važan deo komplementarnog pristupa u lečenju pojedinih ginekoloških oboljenja, a posebnu važnost imaju kao sredstvo za zaštitu i unapređenje zdravlja.

Propolis aloe vera i ehinacea vagitorije efikasno pomažu pri lečenju:

Propolis vaginalete – Doziranje i način primene:
  • Kod pomoći pri lečenju ranice na grliću materice jedna vaginaleta dnevno tokom 30 dana.
  • Kod oštećenja cervikalne i vaginalne sluzokože kao i vaginitisa jedna vaginaleta uveče 30 do 60 dana.
  • Preventivno se preporučuje jedna vaginaleta dnevno tokom 10 dana.

UPOZORENJE! Ako se koristi istovremeno sa antibioticima propolis može pojačati njihovo delovanje, zbog čega je za istovremenu primenu vaginaleta propolisa i antibiotika neophodno potražiti savet lekara. Osobe alergične n abilo koji od sastojaka vaginaleta ne smeju ih koristiti.

Kontraindikacije: Nisu poznate.
Neželjeni efekti: Nisu poznati.

Upotreba vaginaleta za vreme trudnoće i tokom dojenja
Ne preporučuje se upotreba preparata za vreme trudnoće i tokom dojenja, osim ako lekar ne savetuje drugačije.

Čuvanje: Na temperature do 25 stepeni.

Pakovanje: 10 x 3 grama.

Proizvođač: Cydonia

Uvoznik: Peyton Medical

PRATITE NAS:

Propolis aloe vera i ehinacea vagitorije
Propolis aloe vera ehinacea vagitorije